22 Май, 2015

Слънчеви очила, моден аксесоар на каква цена?

Слънчевите очила вече не са само модем аксесоар. Трябва да предпазват очите и да виждате по-ясно в ярките слънчеви дни. Нуждаете се от слънчеви очила, които пасват на формата на лицето. Класическият модел слънчеви очила Aviator подхожда  добре на почти всяка лицева форма, това е причината толкова години да са все на мода. През последните няколко години слънчеви очила с огледални стъкла са идеален избор. Ако все пак имате колебания какви очила ще ви отиват,  може да се консултирате със специалист.

 Поради изтънелия озоновия слой на планетата се увеличи пропускливостта на ултравиолетови лъчи към земната повърхност, което води до опасност за кожата и увреждане на очите. Дължината на ултравиолетови лъчи се измерват в нанометри, 100% защита имат стъклата на които е отбелязано UV400. Ако цифрата е по-малка, значи стъклата пропускат част от ултравиолетовото излъчване. 

Слънчеви очила Aviator

Хубаво е да изберете очила с поляризиращи стъкла. Това е технология при, която чрез поляризиращ филтър се премахват хоризонтално поляризираните лъчи светлина предизвикани от отблясъци от водни или метални повърхности, лед, влага и други и се пропускат само вертикални лъчи. Това важно за хората, които шофират или са на открито под силна, пряка слънчева светлина.
Стъклените лещи гарантират защита от ултравиолетовото излъчване и по-трудно се надраскват. Пластмасовите пък са по-леки, но по-лесно се драскат, въпреки че съвременните покрития са доста устойчиви на драскотини.
Формата и цвета на рамките си остават ваш избор според модните тенденции. Цветът на стъклата обаче има значение. Добре е да знаете, че при сивя цвят възприятието на цветове остава почти непроменено, това не е така при зелените и кафявите стъкла. Оранжевият и червеният цвят, са твърде агресивни за очите даже се смята, че влияят на психиката, жълтия не е подходящ за силна слънчева светлина. Слънчевите очила с огледални стъкла обикновено са доста затъмнени и са подходящи за силна слънчева светлина. Важно е оцветяването на стъклото да е равномерно, в противен случай очите се изморяват.

Slanchevi Ochila

Това са по-важните неща с, които е хубаво да се съобразите при покупка на слънчеви очила. Не е задължително да похарчите огромна сума за супермодерни, дизайнерски марки, спрете се на модел, който отговаря на вашите финансови възможности, който предпазва очите ви и който ви стой добре.

Прочетена 1425 пъти