13 Юли, 2013

Часовникът "Filip", умното решение за безопасността на детето ви

Купуваме gsm-и на децата си за да ги контролираме, да ги държим "под око" така да се каже. Докато са по-малки децата постоянно чупят, губят или повреждат gsm апаратите или пък успяват да навъртят огромни сметки. В надпреварата за създаването на "умни часовници" се очаква появата и на детския смарт часовник Filip, който ще реши до голяма степен гореспоменатите проблеми. Часовникът Filip ще е в ярки цветове и интуитивен интерфей за да могат малчуганите да се ориентират лесно. Въпреки, че говорим за  "детски часовник",

устройството е снабдено с GPS модул, Wi-Fi и GSM карта. Часовникът е противоводен, устойчив е на удар и запрашване.

 

Защо обаче е толкова полезен за родителите и удобен за децата?

Само това, че се носи на ръката като часовник намалява шансовете да се загуби или забрави някъде от малчуганите както често се случва с мобилните апарати. С Filip имате постоянна информация къде се намира дето ви, както и двустранна комуникация. Смарт часовника може да набира само 5 номера определени от родителите, може да получава sms-и, но не може да изпраща. Изключително полезна функция е "geofencing" нещо като "географска зона" такава зона може да е училището с двора или някое междублоково пространство, детска площадка и т.н. когато детето напусне границите на зададената зона, часовникът ще уведоми родителя. Filip разполага и с нещо като паник бутон, когато се задържи за повече от 3 секунди, часовник започва да извършва действия в следната последователност:

 

  1. изпраща смс съобщение до някой от петте запаметени номера съдържащ координати
  2. включва аудио запис на случващото се около него
  3. набира първия от запаметените номера, ако никой не вдигне набира втория, ако и на петте никой не отговаря Filip се свързва с местния  спешния номер.

 

Часовникът Filip се очаква да се появи на пазара есента на 2013 година, но за цената още нищо не се знае.

Прочетена 2169 пъти

Свързани статии (по етикет)