Маркетинговия мениджър на Motorola Кети Би повдигна леко  завесата около  "умния" часовник Moto 360. Часовникът ще е снабден със сензор за осветеност с какъвто не разполага никой от конкурентите му.  Чрез въпросния сензор часовника Moto 360 ще измерва силата на светлината около него и на база получената информация ще регулира яркостта на дисплея си. Например ако сте в тъмно помещение, дисплеят ще свети силно, но ако излезете на дневна светлина, сензорът ще реагира и ще намали яркостта на дисплея.

Часовниците вече не са това което бяха. Часовникът в наши дни не е само уред който отмерва времето и ни показва колко точно е часа. Часовниците отдавна измерват пулса ни показват датата, а смарт часовниците са с още по-големи възможности. Фирмата Tikker пуска обаче часовник, който ще отмерва времето до смъртта ни, той обаче няма за цел да ни плаши или депресира, а да ни накара да се замислим за начина по който живеем.

В човешката еволюция и история постепенно се изобретяват и развиват  различни видове часовници. Започнало се е от слънчев часовник, пясъчен часовник и други опити за отмерване на времето,  това са най-елементарните часовници и съответно доста неточни. При тези първи стъпки по скоро се е целяло грубо отчитане на времето. С напредване на човешкото развитие се появяват механичните часовници. Това е сложен механизъм от фино изработени зъбни колелца , пружини за навиване и други фини елементи. Ако трябва да определим най общо работата на механичния  часовник ще използвам цитат от wikipedia.org